Η Γένεση του Κόσμου:
Η Αρχαία Επιστήμη της Συνεχούς Δημιουργίας

του Πoλ Α. ΛαΒιολέτ, Ph.D.

Ενάλιος, Αθήναι 2006, $35 USD (23 Ευρο)

Πατήστε εδώ για να δώστε μια παραγγελία


Προσφέρει συγκλονιστικές αποδείξεις αντιστοιχίας των αρχαίων μύθων δημιουργίας με τις σύγχρονες ρηξικέλευθες αστρονομικές ανακαλύψεις.

Εκθέτει τις αντιφάσεις στη θεωρία της Μεγάλης 'Εκρηξης και προσφέρει μια επιστημονική βάση για τους αρχαίους μύθους και την εσωτερική γνώση που κωδικοποιούν μια θεωρία συνεχούς δημιουργίας.



 Πρόσφατες εξελίξεις στη θεωρητική φυσική, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας των συστημάτων και της θεωρίας του χάους, θέτουν υπό αμφισβήτησιν τις μέχρι τούδε ισχύουσες μηχανιστικές απόψεις περί του σύμπαντος. Πολλοί στοχαστές έχουν διατυπώσει τη θέση ότι επιβιώνουν σήμερα απομεινάρια της αρχαίας επιστήμης μέσα στη Μυθολογία και στην Εσωτερική Γνώση (εσωτερισμός), αλλά μέχρι τώρα η επιστημονική βάση αυτής της πεποίθησης παραμένει τυλιγμένη στον μανδύα του μυστηρίου. Ο Πoλ ΛαΒιολέτ αποκαλύπτει έναν σημαίνοντα παραλληλισμό μεταξύ της ακραιφνούς επιστημονικής σκέψης και των μύθων περί Δημιουργίας από την αυγή του πολιτισμού μας. Με επιστημονική ενάργεια σπάνια, η αλήθεια, μεταξύ των ερευνητών της μυθολογίας, ο ΛαΒιολέτ αποκρυπτογραφεί την ξεχασμένη κοσμολογία της αρχαίας επιστημονικής γνώσης, επιτυγχάνοντας ένα συνταρακτικό επιστημονικό επίτευγμα. Με άμεση και χωρίς βαρείς τεχνικούς όρους γλώσσα, μας δείχνει πώς οι αρχαίοι μύθοι έχουν μέσα τους κωδικοποιημένη τη θεωρία της κοσμολογίας στην οποία η ύλη αυξάνει διαρκώς από σπέρματα διατεταγμένα που αναδύονται αυτογενώς από το περιβάλλον υποκβαντικό χάος.

Εκθέτοντας τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις οι οποίες έχουν διατυπωθεί ως προς την θεωρία της μεγάλης έκρηξης (big bang), ο ΛαΒιολέτ προσφέρει, τόσο στον γενικό όσο και στον ειδικό αναγνώστη, μια τολμηρή και εξαιρετικά ερεθιστική κριτική που έχει ως στόχο τις εσφαλμένες αντιλήψεις - οι οποίες είναι και οι επικρατούσες- που έχουν να κάνουν με τη σπανίως αμφισβητούμενη ανωτερότητα της σύγχρονης επιστήμης έναντι της αρχαίας κοσμολογίας.

Αναβιώνοντας, λοιπόν, και αποκαθιστώντας την αρχαία επιστημονική θεωρία περί κόσμου, το βιβλίο Η Γένεση του Κόσμου μας οδηγεί πέρα από τις περιοριστικές μεταφορές της σύγχρονης επιστήμης, και μας εισάγει σε μια νέα επιστήμη ανοιχτή στον 21ο αιώνα.

O Paul A. LaViolette, Ph.D., είναι φυσικός και επιστήμων συστημάτων, έχει ηγηθεί πρωτοποριακών ερευνών στη θεωρία γενικών συστημάτων, στη θεωρητική φυσική, στην αστρονομία, στη γεωλογία, στην κλιματολογία και στην κοσμολογία. Δίνει διαλέξεις σε διεθνή κλίμακα ενώ οι έρευνές του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Ζει στο Σνέκταντι της Νέας Υόρκης και στην Αθήνα.



Τασος Καφανταρης, γράφοντας στο Βημα-Science
(15-12-06)


Το Αγελιοφορος γράφη
(10-11-07)


  




Youtube Βίντεο απο το πρόγραμμα Με Τα Χρώματα Του Λόγου, 2006, Τομη-1

Youtube Βίντεο απο το πρόγραμμα Με Τα Χρώματα Του Λόγου, 2006, Τομη-2

Youtube Βίντεο απο το πρόγραμμα Με Τα Χρώματα Του Λόγου, 2006, Τομη-3

Youtube Βίντεο απο το πρόγραμμα Με Τα Χρώματα Του Λόγου, 2006, Τομη-4




Βίντεο απο το διάλεξη στην Νέα Ακρόπολι

Professor Panagiotis Pappas at the Technical University of Pireaus writes "Το μεγαλοφυές διάγραμμα το  P. LaViolette αξίζει δύο Νόμπελ. διότι, αποκαλύπτει ότι η εσωτερική θερμότης της Γης και των Πλανητών είναι όμοια με εκείνη κάποιων αστέρων." Here he refers to the M-L diagram which displays a key confirmation of the subquantum kinetics genic energy prediction showing that the mass-luminosity coordinates for the jovian planets lie along the low mass extension of Eddington's stellar mass-luminosity relation.

Πίνακας περιεχομένων για τη Γένεση του Κόσμου

ΜΕΡΟΣ 1. ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Κεφάλαιο 1  - Επανανακάλυψη μιας Χαμένης
Επιστήμης
Κεφάλαιο 2  - Διαδικασία και Τάξη
Κεφάλαιο 3 - Η Νέα Αλχημεία
Κεφάλαιο 4  - Ο Μεταστοιχείωση Αιθέρας
Κεφάλαιο 5  - Κοσμογονία

ΜΕΡΟΣ 2. ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ
Κεφάλαιο 6  - Οι Αιγυπτιακοί Μύθοι για την Δημιουργία
Κεφάλαιο 7  - Τα Αιγυπτιακά Μυστήρια
Κεφάλαιο 8  - Το Ταρό: Ένα Κλειδί για την Αρχαία Μεταφυσική
Κεφάλαιο 9  - Η Θερμοδυναμική της Αστρολογίας
Κεφάλαιο 10 - Η Υποατομική Ατλαντίδα
Κεφάλαιο 11 - Μύθοι απο την Αρχαία Ανατολή και Μεσόγειο

ΜΕΡΟΣ 3. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ το ΠΡΟΤΥΠΟ
ΣΚΕΨΗΣ
Κεφάλαιο 12 - Αιθέρας ή Κενό;
Κεφάλαιο 13 - Ο Μύθος της Δημιουργίας του
Εικοστού Αιώνα
Κεφάλαιο 14 - Σπάζοντας την Κρυστάλλινη
Σφαίρα
Κεφάλαιο 15 - Η Ενέργεια στο Σύμπαν
Κεφάλαιο 16 - Επιστροφή στο Μέλλον

Σημειώσεις
Γλωσσάριο
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο


Αναφωνία για τη Γένεση του Κόσμου

«Μια από τις ευφυέστερες και πλέον ενδιαφέρουσες κοσμολογικές υποθέσεις που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν σ' αυτόν τον αιώνα. Αξίζει να διαβαστεί, να ξαναδιαβαστεί, να εξεταστεί και να θεωρηθεί σοβαρά».

Ervin Lazlo, συγγραφεύς του βιβλίου O Δημιουργικός Κόσμος, επιστημονικός σύμβουλος της UNESCO, πρώην διευθυντής του UNITAR


Μια εξαιρετικά καινοφανής και δημιουργική εργασία από έναν από τους πλέον ευφυείς και πρωτοποριακούς διανοητές μας. Το βιβλίο Η Γένεση του Κόσμου, διαβάζεται σε πολλά επίπεδα προς τέρψη, προς πληροφόρηση και σίγουρα για να μας προκαλέσει».

Joseph Chilton Pearce, συγγραφεύς των βιβλίων H Ρωγμή στο Κοσμικό Αβγό και Η Βιολογία της Υπέρβασης

«Μια εντυπωσιακή και τολμηρή διττή υπόθεση ότι η βαθύτερες συμβολικές αλήθειες των αρχαίων μύθων προεικονίζουν τις σύγχρονες επιστημονικές συλλήψεις, με κεντρική την σύλληψη ενός προτύπου (μοντέλου) συνεχούς κοσμικής δημιουργίας, κάτι το οποίο ούτε καν τολμούν να υπαινιχθούν σήμερα οι θεωρητικοί φυσικοί»

Willis Harman, τέως πρόεδρος του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών


Αυτή η εμβριθής εργασία προκαλεί σίγουρα τον τρόπο σκέψης μας. Αποτελεί μια ισχυρή πρόκληση στο παραδοσιακό πρότυπο του εικοστού αιώνα. Είναι αρκετά πειστικη στην παρουσίαση στοιχείων για τις ερμηνείες της. Προσφέροι μια συναρπαστική ανάγνωση.

Armando Canales, The Critical Review


Εξετάζοντας διεξοδικά ο συγγραφέας τους αρχαίους μύθους δημιουργίας της Ανατολής και της Μεσογείου, βρίσκει σε αυτούς πολλές σημαντικές ομοιότητες με τις νέες ανακαλύψεις της φυσικής. Στην πραγματικότητα, οι αρχαίοι αυτοί μύθοι υποδεικνύουν μια σχεδόν κωδικοποιημένη επιστημονική γλώσσα και μια θεωρία κοσμολογίας που προκύπτει από αυτές τις ιστορίες της τάξης μέσα από το χάος.

Marie Jones, γράφοντας στο Curled up with a Good Book
Διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν την κριτική στο: 
curledup.com



Αποσπάσματα από την εννιασέλιδη ανασκόπηση του Ray Lynch στο περιοδικό Dharma DharmaCafé τον Αύγουστο του 2007.
  Στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, ο LaViolette παρουσιάζει την θεωρία του της υποκβαντικής κινητικής. Χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια ρητορικά τεχνάσματα -όπως, εικόνα, μεταφορά, διάταγμα και υπόθεση- που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα επίσημα επιστημονικά μοντέλα της "φυσικής πραγματικότητας" (ότι κι αν σημαίνει αυτό), μας προσφέρει μία θεωρία ανοικτών συστημάτων συνεχούς δημιουργίας που έχει τις ρίζες της στις οργανικές διαδικασίες της αυτο-οργάνωσης. . .
  Όλα τα σχήματα της δημιουργίας, επιστημονικά ή άλλα, είναι αναπόφευκτα μεταφορικά. Οι μεταφορές του LaViolette, όμως, έχουν δύο αρετές: (1) έχουν συνοχή και (2)δοθέντος των προτεινομένων συσχετισμών δείχνουν να ταιριάζουν καλά με κάποιες από τις σημαντικές μας αρχαίες διηγήσεις δημιουργίας . . .
  Το δεύτερο μέρος του "Γένεση του Κόσμου" είναι, μεταξύ άλλων, μία καταπληκτική και συγκεκριμένης χαρτογράφησης συρραφή διαφόρων μυθολογικών χαρακτήρων πάνω στην επιστημονική θεωρία της "συνεχούς δημιουργίας" της μικροφυσικής του LaViolette. Το βασικό κείμενο της δημιουργίας του LaViolette "τάξη προβάλλει μέσα από το χάος" ταιριάζει με τις μυθολογικές διηγήσεις που εξετάζει αρκετά καλά, όπως και η ταυτοποίηση του νικηφόρου ήρωα Δία/Μαρντουκ/Χόρους της νέας τάξης πραγμάτων. . .
  Ο LaViolette, στην ουσία, έχει την ικανότητα να σκέφτεται καθαρά με επιστημονική αίσθηση και με μεταφυσική συναίσθηση. Ενώ θα περιμέναμε ένας επιστήμονας τόσο ικανός όσο αυτός να εφαρμόζει την επιστήμη ψυχρά, τον βρίσκουμε να την συνδυάζει με μεταφυσικές ευαισθησίες. Η μελέτη του της αρχαίας μυθολογίας και κοσμολογίας τον υπηρέτησε καλά. Είναι ενθαρυντικό να βλέπουμε έναν σύγχρονο επιστήμονα να παίρνει στα σοβαρά και να κατανοεί την καταγωγή της αρχαίας σκέψης γύρω από την δημιουργία , ιδιαίτερα όταν αυτές οι αρχές ενσωματώνονται σε μία σοβαρή και ώριμη θεωρία. .
  Στο τρίτο μέρος ο LaViolette παρουσιάζει μια κατανοητή ανασκευή της κοσμολογίας του εικοστού αιώνα, ένας απολαυστικός περίπατος σε μια βαθιά αιρετική περιοχή. Εξεπλάγη από το εύρος της κριτικής του, όμως οι απόψεις του δεν μπορούν να απορριφθούν διότι είναι γνώστης αυτών των θεμάτων και γνωρίζει καλά αυτήν την περιοχή. Ο LaViolette είναι διδάκτορ με πτυχία στην φυσική και επιστήμη των συστημάτων και είναι επίσης και ένας πολύ καλά γνωστός και σεβαστός ερευνητής που άρχισε να διαμορφώνει τις μοναδικές κοσμολογικές του θεωρίες πάνω από 30 χρόνια. "Η Γένεση του Κόσμου" πετάει περισσότερa ταμπού ανά σελίδα από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο φυσικής που έχω διαβάσει . .
  Η προσέγγιση του LaViolette είναι καταπληκτική διότι εμπλέκει επιρροή του γενικού πλαισίου (του μικρόκοσμου) ο οποίος είναι μοναδικός και τον οποίο δεν είχα δει ούτε είχα σκεφτεί ποτέ. Οι επιστημονικοί/μυθολογικοί συσχετισμοί είναι εντυπωσιακοί διότι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, έχουν λογική. . .
  Μερικοί από μας είναι σε θέση να αξιολογήσουν επιστημονικές θεωρίες ή μυθολογικές μεταφράσεις, αλλά όλοι μας υποφέρουμε από τις συνέπειες των πιο βαθιά ριζωμένων βασικών μας πιστεύω και συμπερασμάτων που είναι τόσο οικεία και ευρέως αποδεκτά που δεν αμφισβητούνται ούτε ερωτούνται και που τελικά καταλήγουν να υπάρχουν ασυναίσθητα. Ανεξάρτητα με το εάν συνφωνούμε ή όχι με τα συμπεράσματά τους, βιβλία που προκαλούν αυτά τα προκατασκευασμένα συμπεράσματα είναι ανεκτίμητη περιουσία διότι εξαναγκάζουν αυτό που ήταν κρυφό να γίνει ορατό. Εκτός από τα βιβλία του Hamlet Mill, υπάρχουν αρκετά άλλα σε αυτό το πλαίσιο: "Science and the Akashic Field" του Ervin Laszlo και "Cataclysm" του D.S. Allan και J.B. Delair. Όποιο βιβλίο ρωτάει αυτά που δεν ερωτώνται με οξυδερκή και κατανοητό τρόπο αξίζει την προσοχή του κοινού. "Η Γένεση του Κόσμου" είναι ένα από αυτά τα βιβλία.

Ray Lynch, διάσημος μουσικός και συνθέτης, Sky of Mind, Deep Breakfast


Ο Πoλ ΛαΒιολέτ είναι ένας στοχαστής που υπερσκελίζει την απλή επιστήμη. Η άποψή του αποτελεί το κατώφλι που μας οδηγεί στην αρχετυπική αίσθηση περί ενός σύμπαντος που ζει και ανασαίνει».

Marilyn Ferguson, συγγραφεύς της Συνωμοσίας του Υδροχόου
 
Για περισσότερες κριτικές του βιβλίου Η Γένεση του Κόσμου πατήστε εδώ.

 
Για να πάτε στο Κρυπτογράφημα της Αστρικής Πύλης της Σφίγγας, πατήστε εδώ
 
        
         
 
 Αλλα βιβλία από τον Paul LaViolette:
 Αποκοδικοποίση το Μήνυμα του Πάλσαρ
 Γη Πυρόβλητος: Η Επιβίωση της Ανθρωπότητας την Εποχή των Παγετώνων
 Υποκβαντική Κινητική: Η Προσέγγιση των Συστημάτων στην Φυσική και την Κοσμολογία

 Και βλέπε:
 Secrets of Antigravity Propulsion

      

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [Starlane Publications] ['Ιδρυμα Starburst] [Paul LaViolette]

Σελίδες  [Εξωγήινης Επικοινωνίας]  [Φυσικής /Υποκβαντικής Κινητικής]


[Εκρήξεις του Κέντρου] [της Γαλαξια]  [Αίνιγμα της Σφίγγας]  [Αρχαίοι Κατακλυσμοί]

[Βομβαρδιστικό B-2] [Ψυχολογία Συστημάτων]  ['Ιδρυμα Starburst]  [Συνδέσεις]