Το Έργο Ζωής του
Paul LaViolette


Ο PAUL A. LaVIOLETTE, PH.D, είναι συγγραφέας των βιβλίων Ο Διάλογος του Γαλαξία, Γαία Πυρόβλητος, Η Γένεση του Κόσμου, και Υποκβαντική Κινητική, καθώς επίσης εκδότης του βιβλίου Μια Συστημική Άποψη του Ανθρώπου. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλές πρωτότυπες διατριβές στη φυσική, την αστρονομία, την κλιματολογία, τη θεωρία συστημάτων και την ψυχολογία. Έχει Μπάτσελορ (BA) στη φυσική από το Πανεπιστήμιο Τζωνς Χόπκινς, Μάστερ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και Ντοκτορά (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ Στέιτ.  Σήμερα είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Στάρμπερστ, ενός διεπιστημονικού ερευνητικού Ινστιτούτου στη Νέα Υόρκη.

Ο Paul LaViolette έχει ένα διαρκές ενδιαφέρον για τη μεταφυσική, το μυστικισμό και τη μουσική.

    Έχει διατελέσει σύμβουλος σε ζητήματα ηλιακής ενεργείας των Ηνωμένων Εθνών, της Ελληνικής κυβέρνησης, και της Λέσχης της Ρώμης για το πρόγραμμα Σκοποί της Ανθρωπότητας και υπήρξε επίσης σύμβουλος 500 κορυφαίων Αμερικανικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη πρωτοπόρων καινοτομιών. Η έρευνα που πραγματοποίησε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τον οδήγησε στην εφεύρεση μιας βελτιωμένης απόδοσης των χρησιμοποιούμενων τότε αντλιών δειγματοληψίας του αέρα, με την εξομάλυνση της ροής του αέρα μέσα σε αυτές.  Η εργασία αυτή τον βοήθησε να αναπτύξει μια βελτιωμένη αναπνευστική συσκευή υποστήριξης της ζωής για προστασία σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, για την οποία έλαβε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
    Αναφερόμενος στο Ποιος είναι Ποιος στην Επιστήμη και στην Μηχανολογία του Marquis, ο Δρ. LaViolette είναι ο πρώτος που πρόβλεψε ότι ριπές υψηλής έντασης σωματιδίων κοσμικής ακτινοβολίας φτάνουν άμεσα στον πλανήτη μας από μακρινές πηγές του γαλαξία μας, ένα φαινόμενο που επιβεβαιώνεται σήμερα από τα επιστημονικά δεδομένα. Είναι επίσης ο πρώτος που ανακάλυψε υψηλές συγκεντρώσεις κοσμικής σκόνης σε πυρήνες πολικού πάγου από την τελευταία εποχή των παγετώνων, οι οποίες υποδεικνύουν μια κοσμική καταστροφή που έπληξε τον πλανήτη μας τους προϊστορικούς χρόνους. Βασισμένος σε αυτή την εργασία του έκανε προβλέψεις για την είσοδο διαστρικής σκόνης μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, δέκα χρόνια πριν την επιβεβαίωσή του το 1993 από τα στοιχεία του διαστημοπλοίου Ulysses και τις παρατηρήσεις των ραντάρ από τη Νέα Ζηλανδία.  Δημιούργησε επίσης την κατακλυσμική θεωρία του γαλαξιακού κύματος που όχι μόνο παρέχει μια λογική επιστημονική εξήγηση των εκτεταμένων ηπειρωτικών κατακλυσμών της προϊστορίας, αλλά δίνει επίσης μια αξιόπιστη εξήγηση για το ξαφνικό παγωμα των μαμούθ της αρκτικής περιοχής και την καταστροφή των θηλαστικών την Πλειστόκαινη Εποχή.  Ανέπτυξε επίσης μια νέα θεωρία που συνδέει τις αναστροφές του γήινου μαγνητικού πεδίου με τεράστιες καταιγίδες ηλιακών εκλάμψεων στο παρελθόν.
    Ανέπτυξε επίσης την Υποκβαντική Κινητική, μια νέα προσέγγιση της μικροφυσικής, η οποία όχι μόνο ερμηνεύει την ηλεκτρική, μαγνητική, βαρυτική και πυρηνική δύναμη με έναν ενοποιημένο τρόπο, αλλά επιλύει επίσης πολλά από τα πολύχρονα προβλήματα της φυσικής, όπως το πρόβλημα της ιδιομορφίας (singularity) του πεδίου, ο δυϊσμός σωματιδίου-κύματος και το πρόβλημα της πηγής του πεδίου, για να αναφέρουμε απλά μερικά από αυτά.  Επιπλέον, βασισμένος στις προβλέψεις αυτής της θεωρίας, ανέπτυξε μια εναλλακτική κοσμολογία, η οποία αντικαθιστά αποτελεσματικά τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης. Στην πραγματικότητα ήταν ο πρώτος που αμφισβήτησε το 1986 τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης δείχνοντας ότι αυτή ικανοποιεί ασθενέστερα τα υπάρχοντα αστρονομικά


δεδομένα, συγκριτικά με αυτή τη νέα κοσμολογία του μη διαστελλόμενου σύμπαντος. Η κοσμολογία της Υποκβαντικής Κινητικής τον οδήγησε επίσης να κάνει επιτυχείς προβλέψεις για την εξέλιξη του γαλαξία, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν αργότερα από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ.

Ο Δρ. LaViolette αναγνωρίζεται επίσης για την ανακάλυψη της σχέσης μάζας-φωτεινότητας των πλανητών και αστέρων, η οποία δεικνύει ότι ο ήλιος, οι πλανήτες, οι αστέρες και οι εκρήξεις των καινοφανών αστέρων τροφοδοτούνται με ισχύ από την αυθόρμητη δημιουργία ενέργειας μέσω φωτονικής μετατόπισης προς το ιώδες. Με αυτήν την σχέση πρόβλεψε επιτυχώς την αναλογία μάζας-φωτεινότητας του πρώτου καφέ νάνου αστέρα που επρόκειτο να ανακαλυφθεί.
   Επιπλέον ο Paul LaViolette έχει αναπτύξει μια νέα θεωρία της βαρύτητας που αντικαθιστά τη γεμάτη σφάλματα γενική θεωρία της σχετικότητας.  Προβλεφθείσα από την Υποκβαντική Κινητική, αυτή η θεωρία ερμηνεύει το φαινόμενο της ηλεκτροβαρυτικής σύζευξης που ανακάλυψε ο Τάουνσεντ Μπράουν και μπορεί να εξηγήσει την προηγμένη αεροδιαστημική τεχνολογία προώθησης που χρησιμοποιεί το βομβαρδιστικό Β-2 Στελθ.
    Ο Δρ LaViolette είναι επίσης ο πρώτος που ανακάλυψε ότι ορισμένοι αρχαίοι μύθοι της δημιουργίας και εσωτερικές παραδόσεις κωδικοποιούν μεταφορικά μια προηγμένη επιστήμη κοσμογένεσης. Οι συνεισφορές του στον τομέα της Αιγυπτιολογίας και της μυθολογίας μπορούν να συγκριθούν με την Στήλης της Ροσέττας που οδήγησε στην αποκρυπτογράφηση των αρχαίων ιερογλυφικών.  Για μια μερική λίστα αυτών των ανακαλύψεων πατήστε εδώ: Ενοράσεις από τη Μυθολογία.

Ανέπτυξε επίσης μαζί με το ψυχίατρο Γουίλιαμ Γκρέι τη θεωρία των συναισθηματικών τόνων, η οποία εξηγεί τον τρόπο που ο εγκέφαλος-νους διαμορφώνει δημιουργικές σκέψεις.  Αυτό οδήγησε σε μια νέα κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου και σε μια νέα μέθοδο εκπαίδευσης.

  

Προβλέψεις του Paul LaViolette

Για να δείτε μια λίστα των δημοσιευμένων προβλέψεων του LaViolette και της ακόλουθης επαλήθευσής τους, πατήστε εδώ: 
Υπερκύματα και Υποκβαντική Κινητική.

 

Μπορείτε να ακούσετε τη Ραδιοφωνική Συνέντευξη εδώ.


Το πρόγραμμα Τα Χρώματα του Λογου με Λένα Λιβανός και φιλοξενούμενος Πολ Λαβιολεττε
Βιογραφικός σύνοψη αρχίζει απο λεπτό 7,16.

Για την μη περικομμένη έκδοση του άρθρου “Ανεπίσημη Γαζέττα” του PTOS για τον Dr. LaViolette, πατήστε εδώ: Γαζέττα.
Για να προγραμματίσετε μια διάλεξη ή ένα εργαστήριο με τον Δρ. LaViolette, στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ethericgate@gmail.com


Για να δείτε μια λίστα των δημοσιεύσεών του, πατήστε εδώ (frame editor φορμάτ) ή πατήστε εδώ εάν δεν έχετε frame editor.


Για να προχωρήστε στο ζωδιακό κρυπτογράφημα της Αστρικής Πύλης της Σφίγγας, πατήστε εδώ.